Framtidens horisont & återhämtat Ledarskap

Vart är du på väg? Behöver du hjälp att navigera för att din horisont verkar diffus och oklar? www.c-m-c.se Vart är du på väg? Behöver du hjälp att navigera för att din horisont verkar diffus och oklar? www.c-m-c.se
En av de absolut vanligaste frågeställningarna jag möter i mitt arbete, både vid individuell coaching och ofta vid arbete med grupper, är: "jag/vi vet inte längre vad jag/vi vill" eller "jag/vi vet inte längre vart jag/vi är på väg". Vi kan se horisonten, framtiden, långt där framme men inte urskilja några detaljer för vi har en så diffus bild om vart vi vill ta oss.

Det här med ledarskap är så otroligt intressant tycker jag för i min värld handlar det mindre om en titel, ett tilldelat ledarskap som chef, och mer om funktion dvs ett varande. I de bästa av världar går de här två hand i hand men verkligheten är ibland sådan att en person med tilldelat chefsskap inte alltid har sitt eget ledarskap på plats. Att vara chef är en sak men att också vara ledare är något helt annat. 

Att ha sitt eget ledarskap på plats innebär att vara trygg att stå kvar i sin egen sanning och följa sina värderingar. Ibland tappar vi bort oss på vägen och det handlar ofta om att vi släppt taget om "varandet" och gått in i "görandet", vi blir presterare på olika sätt. Vi glömmer bort att balansera upp allt görande med tid för varande - du kanske hört talas om hur viktigt det är med återhämtning - och det är ännu viktigare än vi tidigare förstått. Vi utsätter oss dagligen för ett informationsflöde som någon räknat ut skulle motsvara att läsa 200 dagstidningar (jag kan minnas fel på antalet men mååånga är det!) Inflödet stressar och vi är alltid upp- eller inkopplade. Vi springer fortare och fortare och stannar sällan upp för att kolla om vi är på rätt väg.

Tänk om en orienterare gjorde likadant? Att hen fortsatte springa utan att titta på kartan eller kompassen, inte gav sig tid att återhämta riktningen på kompassnålen. Den orienteraren skulle förmodligen hamna väldigt fel till kontrollerna. Precis som du och jag skulle göra om vi inte stannade upp och tog ut riktningen för att ta oss fram till kontrollen/delmålet och där ta ut ny riktning vidare till slutmålet.

Vill du ha tips på hur du kan göra för att "hämta hem" dig själv snabbare och kunna skapa plats för återhämtning? Här kan du ladda ned mina 5 tips för återhämtning.

Jag önskar dig en fantastiskt fin fortsättning på dagen! Enjoy! <3 :)